onsdag 26 januari 2011

Recept på djävulsmuffins

Här kommer då receptet på djävulsmuffins som finns på sidan 101 i boken "500 muffins".

"Dessa muffins är farligt fylliga, saftiga och urläckra!
Blir 18 muffins

Till muffinsen:
3 3/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 1/4 dl ljust farinsocker
225 g osaltat smör, rumstempererat
2 ägg (vitan och gulan separerade)
100 g choklad, smält
1 tsk vaniljessens
1 dl mjölk

Till glasyren:
115 g osaltat smör, rumstempererat
1 msk mjölk
115 g mörk choklad, smält
1 tsk vaniljessens
1 1/2 dl florsocker, siktat

Förvärm ugnen till 175 *C. Placera 18 pappersformar i fördjupningarna på muffinsplåtar. Sikta samman mjöl och bakpulver och ställ åt sidan. Vispa i en medelstor skål samman socker och smör. Tillsätt äggulor och vispa väl. Tillsätt smält choklad och vaniljessens, blanda väl. Tillsätt omväxlande mjöl och mjölk och vispa väl mellan varje gång. Vispa äggvitor i en medelstor skål tills små toppar formas och vänd försiktigt ner äggvitan i smeten.

Skeda smeten i formarna. Grädda i 20 minuter. Ta ut plåtarna och låt svalna i 5 minuter. Ta sedan upp muffinsen och låt svalna på galler. För att göra glasyren, vispa smör i en medelstor skål. Vispa ner mjölk till slät konsistens. Rör ner choklad och vaniljessens. Vispa ner florsocker till en tjock, krämig smet. Bred glasyr över muffinsen. Förvara utan flasyr i en lufttät burk i upp till 2 dagar eller i frys i upp till 3 månader.

Varianter:

Kaffeglaserade djävulsmuffins
Följ grundreceptet. För att göra glasyren, blanda 1 tsk varmt kaffe med 2 msk snabbkaffepulver och rör om väl. Låt svalna. Rör ner det svala kaffet i chokladglasyren.

Djävulsmuffins med vit choklad
Följ grundreceptet. För att göra glasyren, ersätt chokladen med 100 g vit choklad.

Hasselnöts- och chokladglaserade djävulsmuffins
Följ grundreceptet. För att göra glasyren, tillsätt 100 g hackade rostade hasselnötter när övriga ingredienser har blandats."

Lycka till. :)

"A compromise is the art of dividing a cake in such a way that everyone believes he has the biggest piece."
- Ludwig Erhard

Inga kommentarer: